maanantai 24. marraskuuta 2014

Saludos de lluvias España

Hola!
Vielä viikko täällä Espanjassa, sitten palaamme Suomeen. Ihana kyllä päästä laittaan jouluu kotiin. Espanjaa paikkana sekä ilmastoa jää ikävä kyllä. Tänne voi aina onneksi palata uudestaan! :)

Kävimme työssäoppimis-ohjaajien sekä työkavereiden kanssa tutustumassa Benalmadenaan. Nähtiin lintupuisto, jossa oli kaikenlaisia lintuja riikinkukosta lähtien. Siellä oli myös montakymmentä kaktus-lajia. Tutustuimme kaupunkiin kävellen ja katsellen, sekä kävimme syömässä hyvässä wok-ravintolassa, josta tykkäsimme kyllä paljon. Siellä saimme/jouduimme maistamaan ensimmäistä kertaa elämässä sammakonreisiä, jotka maistuivat yllätykseksemme ihan hyviltä.
Meillä oli viikon kaksi ystäväämme Suomesta vierailulla. Kävimme heidän kanssa taas Plaza Mayorilla, ja kiertelimme täällä Fuengirolassa. Olimme myös katsomassa espanjalaista jalkapallopeliä, oli hauskaa vaikka satoikin vettä. Täällä ei enää todellakaan ole kesä, aurinko voi paistaa mutta sataa aika paljon ja ilmakin on viilentynyt. Söimme muuten ravintolassa ensimmäistä kertaa paellaa, Espanjan kansallisruokaa.
Työssäoppiminen täällä on ollut kyllä tosi ihana kokemus, ja niin erilainen mitä työssäoppiminen siellä Suomessa olisi ollut. 

Adios! A&S

maanantai 17. marraskuuta 2014

Buenas tardes!

Hola!
Nyt meidän molempien vieraat on lähtenyt. Niiden lähtiessä takaisin Suomeen tuli sellainen olo, että vois lähteä mukaan. Kyllä me täällä vielä 2 viikkoo viihdytään. Meille tulee taas tämän viikon alussa tänne Fuengirolaan ystäviä, jotka viipyvät täällä meidän kanssa viikon. Pitää muistaa nauttia loppuajasta ja ottaa kaikki ilo irti!

Olimme hoitamassa asiakkaidemme/espanjan opemme koiraa. Se oli kyllä ihana pikku piristäjä, käymme sen luona jatkossakin omistajien lähtiessä retkille. Täällä on muuten ollut pari kunnon sadepäivää, ja vesi meinaa tulvia maassa, kun suurimmaksi osaksi maa on kiveä/laattaa.
Kotikäyntejä tehdessämme olemme oppineet paljon kaikkea lähihoitajan työhön liittyen. Ryhmien vetäminen on sujunut hyvin, ja ideoita riittää. Kohta alammekin suunnittelemaan seuraavaa virike-piiriämme.

Animo, adios! A&S

Saludos!

Hola!
Täällä aurinkorannikolla on todella viilentynyt. Parina päivänä on satanut vettä, ja lisää sadepäiviä luvattu. Ei täällä silti koskaan pakkasta tuu olemaan, eikä semmosta säätä mitä Suomessa nyt :)

Aika on mennyt todella nopeasti, olemme pitäneet niitä piirejä ja jumppia ikääntyville mistä aiemminkin mainitsimme, käyneet muutamilla espanjan tunneilla, tehneet asiakaskäyntejä ja tarjoilleet isänpäivälounasta.

Meille molemmille tuli tänne ystäviä moikkaamaan meitä, ja se on helpottanut pientä koti-ikäväämme :) Kävimme vieraidemme kanssa Plaza Mayorissa, siellä oli todella kaunista ja ihania kauppoja!

Adios! S&A

maanantai 3. marraskuuta 2014

Costa del sol

Töissä on edelleen on mennyt hyvin ja aikaa on menny jumppia ja piirejä sunnitellessa. Olemme myös ohjaajamme kanssa käyneet tutustumassa Malagaan, museoihin ja kaupunkiin muutenkin. Kävimme myös eilen työporukkamme ja asiakkaidemme kanssa Malagan Auto-ja hattumuseossa, ja Cartaman huutokaupparavintolassa.



Olemme todella paljon saaneet tietoa kaikenkaikkiaan Espanjan kulttuurista ja tavoista, ja se on mielenkiintoista! Ajasta täällä on kulunut jo 1/3, aika menee niin nopeesti! Vapaa-ajallamme olemme nähneet ystäviämme, käyneet lenkillä ihanissa maisemissa rantakatua pitkin, olleet rannalla hyvän sään salliessa, sekä käyneet esimerkiksi katsomassa jalkapalloa.

 
Kohta meillä alkaa mölkky ja äijäjumppa, joita pidämme asiakkaille. Hasta luego! A&S

maanantai 27. lokakuuta 2014

Hola!


Nyt me sit ollaan täällä Espanjassa. Lennot sujui hyvin alkujännityksestä huolimatta, nousut ja laskut eivät tosin olleet kovin miellyttäviä. Nyt ollaan kotiuduttu ihan hyvin tänne Fuengirolaan. Aurinko paahtaa täydeltä taivaalta eikä vettä ole satanut vielä kertaakaan. Ollaan kierrelty kauppoja ja kojuja ja tutustuttu muihinkin paikkoihin. Kaikki täällä on niin kaunista, ja ihmiset tosi avoimia ja ystävällisiä!

 
Olemme pitäneet asiakkaillemme erilaisia piirejä ja jumppia sekä olemme myös päässeet toimimaan henkilökohtaisina avustajina. Tänään meillä alkoi myös espanjan kielen kurssi, tunti sen parissa meni todella nopeasti altaan reunalla istuessa.

Adios! S&A